13 de març 2017

Esqui al Tatras - 13 de març. Placlivo

Hem anat una colla de veterans de travessa per les muntanyas del Tatras Eslovac. Sis dies d'esqui de muntanya, tres de sortides de dia i tres de travessa.

13 març 2017 - Sortim caminant desde l'Hotel Spojar (recomanable 100% si volem tindre una visió del que deuria ser l'hospedatge durant la guerra freda -no esperar ni bon servei, ni bon menjar, només l'entorn s'ho val), i ens posem els esquis vall amunt per passar per la Ziarska Chata (refugi Ziarska). (Els refugis res a veure amb els nostres: son boniques casetes molt ben ubicades, amb ambien càlid, que conviden a quedar-t'hi menjant o bevent enormes cervesses a 1,80€.)
A continuació la vall es separa en dos i seguim per la de la dreta, per arribar al coll  hi ha que entre  el Placlivo, 2.124m (el nostre destí) del Smrek.   Ja en aquest punt ha desaparegut el sol sobre la nuvolada, i una part del grup, cinc, es queden a la espera al coll mentre el altres quatre pujem els pocs metres que resten fins al cim, sempre amb els esquis als peus . Dalt no veiem res per els núvols, que ja estan a la nostra alçada.  S'intueixen estimballs per tot arreu, així que la baixada la fem esquiant però de forma cuidadosa.
La manca de visibilitat i la escassa  qualitat de la neu  no  ens permetrà gaudir de la baixada, que alegrem amb una llarga parada al refugi Ziarska. Després arribem al punt de sortida deixant-nos caure per la suau pendent de la pista.
Inici de la pista 

Ziraska Chata


Hi han moltes indicacions 


Dalt del Placlivo, El guia Jaro, Ramon, Rosa i Armando. 


La muntanya es petita per la Rosa i l'Armando 

Ramon

Recuperant forces a la Ziarska Chata 

L'Arnau, llegenda de l'esqui a casa nostra.