19 de maig 2017

En bici de Canfranc a Castello.

Viatge en 8 etapes, amb la colla del Riera.  Travessa interessant per llocs solitàris i variats.  Comença a Canfranc, ons ens ha deixat el  tren "borreguero Canfranero" que haviem agafat  a Saragossa on hi haviem arribat amb l'AVE des de Barcelona.
Comencem a pedalar al migdia, resseguint el corriol que baixa de Somport, amb la presència en alçada de muntanyes nevades recenment. Dormim a Jaca.
el dia 20/05 anem fns Murillo, Passant per Riglos.
El tercer dia fins Saragossa, on dormim a l'Albergue, tot el dia per un paisatge tenyit de vermell per les ponzelles.  El  22/05 arribem a Moyuela, enmig de secarrals que apunten alguns tons verds gràcies a les recents pluges. El cinqué dia fins Utrillas, on la calor comença a fer estralls, i anem buscant llocs per refrscar-nos, i les cervesses a fi d'etapa sembla que s'evaporin. El sisé arribem a Gúdar, que hem remuntat al fi de la etapa per una pujada del 23%, i ens deixa a 1600 mts d'alçada. El seté trevessem  la serra de Valdelinares, amb un paisatje similar al del Pirineu. El darrer dia, arribem a Castelló amb premi-paella per celebrar-ho.