12 de febr. 2019

Travessa del Pirineu amb esquis. TRAM 2 - De Ulldeter a Sorteny

Travessa al Pirineu amb esquís, iniciada el dia 12 de febrer de 2019 . Jordi Roca i Emili Llopart.
Iniciem a Ulldeter per la manca de neu al primer tram, del Canigó al Ulldeter.

dia 12 de febrer: Ulldeter, Coll de la Marrana, Tirapits, Noucreus, Núria, Coll de Finestrelles, Vall d'Eina, Eina. Caminant una hora per la carretera arribem al Coll de la Perxa on dormim.

Dia 13 feb. -de Coll de la perxa, en bus, fins estació d'esqui a Bolquere. Remuntem la estació, baixem pla dels avellaners, LLac Negre i LLong, LLac de les Bulloses, Vall de la Grava, Portella de la Grava, LLac de Lanoux, Portrella de Lanoux, Coll de Puymorens, Porté, on dormim en hotel a peu de estació d'esqui (car i dolent).

Dia 14 febrer- Porté, coll entre Pic de la Mina i Pedrons, Vall del Baladrar, Pas de la Casa, Port d'Envalira, Grau Roig, i per els itineraris de gossos de neu i motos, per el vessant esquerra del riu, arribem a Bordes d'Envalira. Remuntem a trobar lres pistes i baixem fins el Tarter, on dormim al Hostel. Molt recomanable.

Dia 15 febrer - Del Tarter ens acosten en cotxe a la coma de Ransol , on calcem esquis, pujem al Serrera i baixem la coma de Sorteny. Parada obligada al refugi i baixada fins al parquing, on un esquiador-alpinista ens acosta a Ordino.

Meteo esplèndida tots els dies, a causa d'un anticicló que ja dura tres setmanes.