21 d’ag. 2018

Aletschhorn 4.195m. Oberland - Suissa

Ascensió al cim del Aletschhorn, des de Fiesch. Efectuada en dos dies, a l`agost de 2018. Primer dia sortim de Fiersch, agafem el telefèric que ens puja a Kuhboden, caminem un parell d'hores i a través d'un túnel arribem la gran gelera Grosser Aletschgletscher.
La travessem no sense donar algunes voltes per trobar el millor itinerari per el labertint d'esquerdes. Cal anar sempre més amunt del que sembla la via directa per anar a trobar la vall Mittelaletschgletscher, ... seguir el track de baixada....contra més a la dreta, millor.
Remuntem la vall esmentada per una gelera que es plena de pedres i grava, de forma que a estones ens oblidem que caminem per damunt del gel. La vall es redreça i cal seguir l'itirerari assenyalat amb grans punts vermells envoltats de blanc. Deixar l'itinerari es complicar-se la vida.  . Al refugi estarem casi sols (només dos alpinistes més).
Unes sis hores de pujada.
Al dia següent sortim a caminar a les 4h i anem remuntant buscant les fites en la foscor, lo que ens ocasiona algunes marrades. Si haguessim tingut el track tot hauria estat més cómode.  . A la sortida del sol ja estem arribant a la aresta , remuntant un pendent de gel de 50 graus, lo que amb un sol piolet resultava força emocionant. Posem algun cargol per donar-nos confiança.
Caminem per una estreta aresta de neu, amb estimball a les dues bandes, segueix cresta de roques, esplanada de neu, mes roques i finalment el cim, on trobem a dos alpinistes més. La tornada per el mateix cami, llarga, i a més, perdem el darrer telefèric de baixada a Fiesch, lo que ens afegeix dues hores més de baixada. Total el segon dia han estat 18 hores .....
Amb el Jordi Turull


Powered by Wikiloc